Työpajat

Tunnetaidot tutuiksi

Tunnetaidoilla tarkoitetaan taitoa tunnistaa tunteita, hyväksyä ne, säädellä, ilmaista ja käsitellä niitä. Tunnetaitoinen ihminen voi luottaa siihen, että hän pärjää eteen tulevissa tilanteissa, erilaisten tunteiden kanssa. Hän ei ole tunteidensa vanki tai niiden vietävissä.  Lue lisää

Tunnetaitoinen ihminen osaa löytää omat tarpeensa tunteiden takaa ja ilmaista ne rakentavasti toisille. Tunnetaidot lisäävät itseymmärrystä ja parantavat vuorovaikutusta toisen kanssa. Tämän työpajan aikana syvennämme tietoisuutta itsestämme ja tunteistamme sekä niiden takana olevista tarpeista.

Hyvät tunnetaidot auttavat sinua kohtaamaan niin itsesi kuin toisetkin. 

Vahvaksi herkäksi -kurssi

Tämä työpaja on suunnattu erityisherkille, joita normaali arki kuormittaa usein liikaa. Sinulle, jolla on haasteita elämässäsi oman erityisherkkyytesi kanssa. Herkkyys saattaa tuntua taakalta, koska herkkä ihminen väsyttää usein itsensä imemällä toisten tunteet itseensä. Lue lisää

Herkkä ihminen usein myös haluaa miellyttää ja täyttää toisten ihmisten toiveita ja tarpeita, mutta ahdistuu lopulta, kun omat tarpeet jäävät vaille tyydytystä. Herkkä ihminen on helposti yli- tai alivirittynyt, on liian kiltti, eikä osaa sanoa ei.  

Tällä kurssilla harjoittelemme löytämään jämäkkyyttä sekä voimavaroja arkeesi sekä lisäämään itsetietoisuuttasi ja itsetuntoasi. Saat kurssilta työkaluja omien tunteittesi ja tarpeidesi tunnistamiseen ja säätelemiseen. Harjoittelemme myös palautumistaitoja. Ota tämä aika itsellesi, olet sen ansainnut!

Hoivaa sisäistä lastasi

Kannamme kaikki mukanamme lapsuutemme taakkoja ja traumoja. Emme ehkä tulleet lapsena kohdatuiksi niin kuin olisimme halunneet tai tarvinneet. Etsimme vielä aikuisinakin lohtua, turvaa ja hyväksyntää itsemme ulkopuolelta. Lue lisää

Suoritamme, pakenemme tai välttelemme, ehkä takerrummekin ihmissuhteissamme. Lapsi sisällämme haluaa edelleen tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Sinä itse voit nyt olla se aikuinen, joka näkee ja kuulee sisäisen lapsesi ja sen tarpeet. Jos meillä ei ole yhteyttä sisäiseen lapseemme, tunnemme helposti sisäistä ristiriitaa, tyhjyyttä ja yksinäisyyttä. Lapsi sisällämme on se joka tuntee ja kokee, aikuinen meissä taas tekee, ajattelee ja toimii. Harjoittelemme löytämään sisäisen lapsemme ja sisäisen aikuisemme ja luomaan yhteyden näiden kahden välille. Harjoittelemme olemaan läsnä oleva aikuinen, joka kuuntelee ja ymmärtää sisäistä lastaan. Aikuinen ei määräile eikä salli mitä tahansa, mutta ei myöskään pakota lasta toimimaan. Otamme henkilökohtaisesti vastuun omista tunteistamme. Emme ole uhreja emmekä syyllistä muita.

Vapaaksi tanssin esteistä

Tanssikokemus on paljon muutakin kuin vain askelia. Tanssi on parhaimmillaan loistava tapa purkaa kehon ja mielen tiedostamattomiakin jännitystiloja. Usein meillä on kuitenkin erilaisia esteitä, sekä kehossamme että mielessämme, jotka rajoittavat meitä. Lue lisää

Kannamme kehossamme erilaisia tunnetaakoista ja tunnelukoista johtuvia jännitystiloja ja mielemme tuottaa erilaisia uskomuksia ja ajatuksia, jotka saattavat estää meitä toimimasta haluamallamme tavalla.

  • Toimiiko tanssisi niin kuin haluaisit?
  • Lisääkö tanssin harjoittelu tai opettelu stressiä tai ristiriitoja itsesi tai parisi kanssa?
  • Voitko olla tanssitilanteissa oma itsesi?
  • Vapauttaako tanssi mieltäsi vai koetko olevasi jumissa sen kanssa?
  • Treenaatko tavoitteellisesti ja haluaisit parantaa suoritustasi?
  • Estääkö jokin sinua lähtemästä tanssimaan ollenkaan?

Autan sinua vapautumaan kehon ja mielen sinulle asettamista rajoitteista. Opit, miten tunteet ja aistit vaikuttavat vuorovaikutukseen ja tanssin sujumiseen. Opit ymmärtämään itseäsi ja tanssipariasi paremmin ja käsityksesi paritanssista syvenee. Tässä valmennuksessa ei harjoitella tanssia eikä askeleita, vaan työskennellään oman itsemme, kehomme ja mielemme kanssa. Tuon työskentelyyn osaamiseni mentaalivalmentajana sekä kehotietoisuus- ja tunnetaitovalmentajana. Valmennuksessa käytän tanssipedagogian ja erilaisten kehoterapioiden sekä psykofyysisen psykoterapian menetelmiä.

Kehollisen työskentelyn kautta opit tunnistamaan, käsittelemään ja säätelemään tunteitasi sekä vapautumaan niiden vallasta. Opit vapautumaan mielesi sinulle asettamista rajoitteista ja uskomuksista. Saat työkaluja itsesi ja tanssiparisi kohtaamiseen ja aitoon läsnäoloon tanssissasi sekä lisää rohkeutta ilmaista itseäsi tanssin keinoin. Tämä työskentely sopii kaikille tanssista kiinnostuneille, olitpa sitten tanssinharrastaja, kilpailija, tanssinohjaaja tai opettaja.

Ota yhteyttä, niin sovitaan juuri sinun tarpeisiisi sopivasta valmennuksesta! Pääset tutustumaan tiloihin etukäteen osoitteessa www.cotone.fi/tilat.

MielenAkatemia